Nieuws

'Creatieve' Berghuis kritisch op rol bij Oranje: Er is ruimte voor ontwikkeling

'Creatieve' Berghuis kritisch op rol bij Oranje: "Er is ruimte voor ontwikkeling"

22-09-2022 23:26
0

Steven Berghuis verwachtte niet dat hij al zó vroeg moest invallen tijdens het Nations League-duel tussen Polen en Nederland. De Ajacied maakte indruk met zijn optreden, maar viel wel licht geblesseerd uit.

Teun Koopmeiners moest al na zes minuten held veld per brancard verlaten met een hoofdblessure. "Je verwacht het niet", aldus Berghuis bij de NOS. "Ik zat ontspannen naar die wedstrijd te kijken. Ik zag aan Teun dat het menens was. Dan ga je warmlopen en na één à twee minuten zie je het wissel-teken. Dan weet je hoe laat het is. Het is aanpassen, want je richt je meer op de tweede helft."

Berghuis liet zich meteen zien tegen Robert Lewandowski en co. "Het begon denk ik heel erg goed. We creëren goede kansen en ik was steeds aanspeelbaar. Ik denk al met al een goede wedstrijd. We kwamen niet echt in de problemen."

De middenvelder begon op de bank en was daar natuurlijk niet blij mee, maar balen deed de technicus niet lang. "De bondscoach is daar duidelijk in. Die is ook nog steeds aan het kijken. Je moet het laten zien wanneer je erin komt." Berghuis speelde als een van de twee controlerende middenvelders. "Er is ruimte voor ontwikkeling. Je hebt bepaalde kwaliteiten en het is aan de coach waar hij die wil gebruiken. Ik ben een creatieveling, ben graag aan de bal en speel graag vooruit. Dat probeer ik te brengen."

Uiteindelijk verliet Berghuis het veld met rugklachten. De middenvelder verwacht zondag tegen België in actie te kunnen komen in de Johan Cruijff Arena.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie