Nieuws

Van Gaal tevreden over selectiebreedte: 'Vijf wissels, ik zag niet veel verschil'

Van Gaal tevreden over selectiebreedte: 'Vijf wissels, ik zag niet veel verschil'

22 september - 23:21
0

Louis van Gaal denkt dat zijn ploeg donderdag een goed inkijkje heeft gegeven in de selectiebreedte van de ploeg. De bondscoach voerde maar liefst vijf wissels door en dat had weinig invloed op de speelwijze en de dominantie van Nederland in het duel met Polen. 

Van Gaal staat tevreden de NOS te woord na de met 0-2 gewonnen wedstrijd in Warschau. In totaal kwamen vijf spelers het veld in na het eerste fluitsignaal: Steven Berghuis, Kenneth Taylor, Vincent Janssen, Wout Weghorst en Marten de Roon betraden het veld. Nederland bleef domineren, ondanks het feit dat bijna het halve elftal gedurende de wedstrijd werd vervangen. "Je hebt vandaag gezien dat we vijf keer hebben gewisseld. Ik vond dat het niet zo veel verschil uitmaakte. Ik vond dat Kenneth Taylor goed inviel en vond Marten de Roon ook fantastisch op de plek van Frenkie de Jong."

"Ik probeer zoveel spelers te selecteren, 23 tot 26 spelers, die complementair aan elkaar zijn. Niet dat ze dezelfde kwaliteiten hebben. Ik kan dan op het WK met een wissel een andere speelstijl hanteren. Zo is Gakpo een héél andere speler dan Klaassen. Klaassen heeft fantastisch gespeeld, maar hij is een andere 10 dan Gakpo", besluit Van Gaal. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie