Wedstrijdverslag

Frankrijk wint eerste duel in groepsfase, België rekent af met verdedigend Wales

Frankrijk wint eerste duel in groepsfase, België rekent af met verdedigend Wales

22-09-2022 23:01 Laatste update: 23:05

Frankrijk en België hebben donderdagavond goede zaken gedaan in de Nations LeagueLes Bleus wisten eindelijk eens een wedstrijd te winnen in het landentoernooi en België heeft de tweede plaats in Groep 4 verstevigd met een overwinning op Wales. 

Frankrijk - Oostenrijk 2-0

Frankrijk haalde tot nu toe slechts twee punten uit de eerste vier duels en was misschien wel de grootste teleurstelling van het toernooi tot nu toe. Bondscoach Didier Deschamps heeft last van een blessuregolf en ging met grotendeels een B-elftal de strijd aan met Oostenrijk. Kylian Mbappé kon wel starten in het thuisduel. Frankrijk begon dominant tegen de Oostenrijkers, maar wist dat in de eerste helft niet in doelpunten om te zetten. 

In het tweede bedrijf haalde Mbappé na tien minuten de trekker over. De spits van Paris Saint-Germain zetten de ploeg op voorsprong en tien minuten later verdubbelde Olivier Giroud de score. Oostenrijk kon nooit écht gevaarlijk worden en de wedstrijd werd rustig uitgespeeld. Frankrijk klimt door de overwinning naar de derde plaats in Groep 1 van Liga A en laat Oostenrijk daarmee op de vierde plek staan. Kroatië en Denemarken zijn niet meer in te halen voor de Fransen, die nog altijd kunnen degraderen in het toernooi.

België - Wales 2-1

België moest winnen om nog een kans te maken Groep 4 als groepshoofd te verlaten en de ploeg van Roberto Martínez kwam meteen op voorsprong door Kevin de Bruyne. De middenvelder schoot na tien minuten knap raak. Na ruim een half uur spelen was het Michy Batshuayi die de score verdubbelde, waarmee de wedstrijd in de eerste helft al gespeeld leek, vooral omdat Wales aanvallend niet veel in de melk te brokkelen had. 

De thuisploeg liep vroeg in de tweede helft echter tegen een dompert aan. Wales meldde zich voor het doel van Thibaut Courtois en kreeg een strafschop, die Kieffer Moore binnenschoot. Later in het duel leek België nog een strafschop te krijgen, maar draaide de VAR het besluit terug. Door de overwinning staat België met tien punten op de tweede plek in Groep 4, waar Nederland aan kop gaat met dertien punten. België treft uitgerekend Nederland op zondag en moet een grote zege boeken om de koppositie nog over te nemen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!