Nederland wint zonder problemen uit bij Polen na goals van Gakpo en Bergwijn

22-09-2022 22:39 Laatste update: 22:50

Nederland heeft het een na laatste Nations League-groepsduel met Polen winnend afgesloten. Cody Gakpo en Steven Bergwijn waren de doelpuntenmakers in Warschau.

De wedstrijd in Polen begon niet al te best voor Oranje. In een van de eerste duels op het veld raakte Teun Koopmeiners geblesseerd aan zijn hoofd. De middenvelder moest het veld per brancard, maar bij bewust zijn verlaten. Steven Berghuis kwam voor de Atalanta Bergamo-spelverdeler in het veld en bewees gelijk zijn waarde. De middenvelder ging de combinatie aan met Memphis Depay, die Denzel Dumfries wegstak. De rechtsback gaf voor en Cody Gakpo kon de 0-1 binnentikken. Nederland dicteerde in de eerste helft en kreeg via Memphis en Steven Bergwijn nog de kans op de 0-2, maar het bleef 0-1.

Na rust leek Polen beter in de ploeg te komen. Via oud-Ajacied Arkadiusz Milik kregen het Poolse elftal de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. De spits schoot van dichtbij huizenhoog over. In de zestigste minuut was het vervolgens raak aan de andere kant van het veld. De voor de geblesseerd uitgevallen Memphis ingevallen Vincent Janssen combineerde met Bergwijn, die de bal op een presenteerblaadje kreeg. De aanvaller van Ajax bleef koel en schoof de 0-2 binnen. Daarmee bepaalde de buitenspeler de eindstand.

Door de overwinning op Polen blijft Oranje eerste staan in de Nations League-poule. België, dat met 2-1 won van Wales, staat tweede met drie punten minder. Zondagavond speelt Oranje in de Johan Cruijff Arena tegen de Rode Duivels.