Pijnlijke wissel voor basisspeler Brobbey in verloren wedstrijd tegen Leverkusen

28-11-2021 19:37

Het was een rampzalige zondag voor RB Leipzig en Brian Brobbey. Die Roten Bullen verloren met 1-3 van Bayer Leverkusen en staan nu op een achtste plaats in de Bundesliga. Brobbey mocht in de basis beginnen, maar werd er in de eerste helft ook alweer uitgehaald.

De veelbesproken Nederlandse spits mocht in de basis beginnen en zag hoe zijn team na 34 minuten voetballen al met 0-2 achter stond. Florian Wirtz en Moussa Diaby verzorgden de goals voor Leverkusen. Leipzig-trainer Jesse Marsch was zo ontevreden over het optreden van zijn spits, dat hij Brobbey in de 43e minuut al naar de kant haalde. Dominik Szoboszlai was zijn vervanger.

In de tweede helft kwam Leipzig via André Silva nog wel op 1-2, maar meer zat er niet in voor de club die niet bepaald geliefd is in Duitsland. Nederlander Jeremie Frimpong wist twee minuten na de aansluitingstreffer het net te vinden voor Leverkusen en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3.

Leipzig, dat de afgelopen jaren veel indruk maakte en ook meespeelde om de landstitel, kan de titel dit jaar alvast uit het hoofd zetten. Bayern München staat inmiddels op dertien punten voorsprong en dat lijken ze niet weg te gaan geven. Borussia Dortmund heeft momenteel één punt minder dan de ploeg van Julian Nagelsmann.