Nieuws

Van Hooijdonk en Van der Vaart onder de indruk: Ze zoeken hem ook constant

Van Hooijdonk en Van der Vaart onder de indruk: "Ze zoeken hem ook constant"

22 september - 22:02
0

Steven Berghuis moest al vroeg het veld in bij Oranje door het uitvallen van Teun Koopmeiners. Dat doet de middenvelder verdienstelijk, zien ook Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart.

Berghuis was middels een combinatie met Memphis Depay van waarde bij de 1-0 van Cody Gakpo. "Het mooie van deze goal is dat ze allemaal door elkaar heen lopen, zonder systeem. Berghuis valt natuurlijk fantastisch in. Met zijn passes versnelt hij de hele tijd het spel", aldus Van der Vaart bij de NOS.

Al in de zesde minuut kwam de middenvelder van Ajax in het veld voor Koopmeiners. "Het tactisch plan bleef hetzelfde, maar je hebt een ander type speler. Het gaat heel goed met Berghuis", aldus Van Hooijdonk. "Hij valt zo gretig in, wil alle ballen hebben en het spel verdelen. Hij speelt naar voren. Ik vond hem indrukwekkend invallen."

"Ze zoeken hem ook constant", zag Van der Vaart. "Elke keer proberen ze hem te zoeken, omdat ze weten dat als hij de bal heeft dat hij hem diep geeft of tussen de linies. Ik moet eerlijk zeggen dat ik aan het genieten ben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie