Schmidt duidelijk onbevredigd met gelijkspel: Hadden zeven goals kunnen maken

Schmidt duidelijk onbevredigd met gelijkspel: "Hadden zeven goals kunnen maken"

Roger Schmidt verscheen zondagavond zwaar teleurgesteld voor de camera van ESPN. PSV wist niet te winnen van sc Heerenveen (1-1). Onterecht, vindt Schmidt.

"Ik ben duidelijk teleurgesteld. We waren duidelijk beter, kregen veel kansen, maar in voetbal moet je op de juiste moment scoren", zegt Schmidt tegen ESPN. "We hadden vier, vijf, zes of zeven goals kunnen maken. Uiteindelijk moet de bal in het net liggen, dat is cruciaal. Het is zonde dat we de spanning in de wedstrijd hielden."

Dat Heerenveen niet heel aanvallend voetbal speelde, kon Schmidt wel begrijpen. "Als je alles onder controle hebt en niet de tweede goal maakt, krijgt de tegenstander altijd een kans om te scoren. Zij hebben gewacht op de counters, maar dat hoort uiteindelijk bij voetbal", zegt hij.

Heerenveen is overduidelijk niet de favoriete tegenstander van PSV: in de afgelopen tien jaar wisten de Eindhovenaren geen één keer te winnen in het Abe Lenstra Stadion. Schmidt: "Of Heerenveen een angstgegner is? Niet per se omdat we hier tien jaar niet hebben gewonnen, maar omdat we deze wedstrijd niet hebben beslist."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie