Nieuws

Heuse transfersoap rondom Groenen: 'PSG wilde haar koste wat het kost hebben'

Heuse transfersoap rondom Groenen: 'PSG wilde haar koste wat het kost hebben'

22 september - 20:24
0

Jackie Groenen maakte recentelijk voor een Nederlands recordbedrag de overstap van Manchester United naar Paris Saint-Germain. Die overstap kwam niet gemakkelijk tot stand, meldt zaakwaarnemer Guido Albers bij #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

Albers vindt de transfer van Groenen naar PSG 'grappig' en mooi. In maart lichtte United nog een optie in het contract van de Oranje Leeuwin, waardoor een transfer onwaarschijnlijk leek. De middenveldster lag daardoor namelijk een jaar langer vast in Engeland. "In het vrouwenvoetbal is het allemaal transfervrij, daar komt bijna nooit een transfersom aan te pas", aldus Alberts tegenover VoetbalPrimeur.

"Vervolgens werd ik door clubs gebeld, waarbij ik dacht: nou, als die voor mijn andere (mannelijke, red.) spelers zouden bellen, trek ik drie flessen champagne open. Naast PSG ging het om Juventus en... ik durf al die clubs niet eens te noemen. Zo bizar, zo gaaf voor haar."

De transfer leek al in kannen en kruiken, toen Manchester United ineens voor de overstap van Groenen ging liggen. "Nou, toen speelde United in de voorbereiding tegen PSG... Jackie was weer fantastisch en dat overtuigde PSG ervan om haar koste wat kost te willen hebben. Drie dagen voor de window is het gelukt. Een recordtransfer ook nog, geweldig." Groenen maakte voor 150 duizend euro de overstap naar de Franse grootmacht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie