Nieuws

Maduro gelooft niet in Ajax-voordeel: 'Van Gaal kiest gewoon de beste spelers'

Maduro gelooft niet in Ajax-voordeel: 'Van Gaal kiest gewoon de beste spelers'

22 september - 19:44
0

Hedwiges Maduro gelooft niet dat Louis van Gaal een voorkeur heeft voor spelers van Ajax. De bondscoach heeft donderdagavond vier Ajacieden in de basis gezet bij Oranje waaronder Remko Pasveer, die op zijn 38ste debuteert voor het Nederlands elftal. 

Uit onderzoek van ESPN bleek onlangs dat Ajax-spelers gemiddeld 34,5 wedstrijden in de Eredivisie spelen voordat ze worden opgeroepen voor het Nederlands elftal. Bij PSV en Feyenoord ligt dat getal met 85,5 en 86,6 een ruim stuk hoger. Maduro weet zelf maar al te goed hoe snel het kan gaan bij Ajax: de oud-speler mocht na drie optredens bij de Amsterdammers al mee naar Oranje van bondscoach Marco van Basten. 

De oud-speler van Ajax denkt echter niet dat Ajax bevoorrecht is. "Er zijn in de tussentijd zo veel verschillende bondscoaches geweest met verschillende achtergronden. Zij kijken naar kwaliteit. Van Gaal doet dat ook, want hij is een slimme coach. Die kiest gewoon voor de beste", stelt Maduro bij ESPN. 

Het spelen in de Champions League is volgens Maduro een groot voordeel. "Het is nou eenmaal zo dat Ajax- ook in het buitenland- een grote naam is. Zij hebben ook het voordeel dat ze Champions League spelen en als je het daar als speler goed doet, word je inderdaad eerder geselecteerd", besluit de analist. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie