Breaking news

Opstelling Oranje bekend: verrassingen met Pasveer en Gakpo in de basis

Opstelling Oranje bekend: verrassingen met Pasveer en Gakpo in de basis

22-09-2022 19:22 Laatste update: 19:31

De selectie van Oranje is bekendgemaakt voor het duel met Polen in Warschau. Bondscoach Louis van Gaal heeft opvallende keuzes gemaakt voor de eerste interland van deze week en kiest onder meer voor Remko Pasveer en Cody Gakpo in de basis. De 38-jarige doelman maakt daarmee zijn debuut voor het Nederlands elftal. 

Pasveer speelde onlangs sterke wedstrijden in de Champions League en heeft daarmee een plek in de basiself van Van Gaal verdiend. In de verdediging staat Virgil van Dijk in het centrum en vormt hij het verdedigend blok met Nathan Aké en Jurriën Timber. 

Daley Blind en Denzel Dumfries zijn te vinden op de verdedigende flanken. Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners staan op het middenveld in een verdedigende rol. Cody Gakpo staat donderdagavond in de basis als schaduwspits, met Memphis Depay en Steven Bergwijn op de flanken. Nederland trapt om 20.45 uur af in Warschau en staat momenteel bovenaan in Groep 4. 

Aan de kant van Polen zijn Robert Lewandowski en Sebastian Szymanski de meest bekende namen. De spits doet het goed bij FC Barcelona en mag uiteraard vanaf de aftrap meedoen. Szymanski laat goede dingen zien bij Feyenoord en mag ook starten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!