Breaking news

Letsch vertrekt definitief bij Vitesse, trainer gaat aan de slag in de Bundesliga

Letsch vertrekt definitief bij Vitesse, trainer gaat aan de slag in de Bundesliga

22 september - 18:02 Laatste update: 18:08
0

Vitesse moet op zoek naar een nieuwe coach. Thomas Letsch vertrekt per direct naar de Bundesliga, waar hij bij VfL Bochum aan de slag gaan.

Letsch was uiteindelijk twee jaar en drie maanden trainer van Vitesse. De coach bereikte onder meer de bekerfinale en overwinterde in Europa in de Conference League. Assistent Jan Fiesser vertrekt in het kielzog van Letsch naar Bochum. Vitesse zou naar verluidt een half miljoen euro ontvangen.  

"Thomas heeft enkele dagen geleden aangegeven dat hij zijn contract bij Vitesse respecteerde, maar dat hij graag de kans wilde aangrijpen om voor de eerste keer in zijn carrière in de Bundesliga te gaan werken. Wij waren bereid om daaraan mee te werken, mits we overeenstemming zouden bereiken met VfL Bochum", aldus technisch directeur Benjamin Schmedes op de clubsite

"We zijn Thomas zeer erkentelijk voor alles wat hij voor Vitesse heeft gedaan en betekend", vervolgt Schmedes. "Hij heeft geschiedenis geschreven met de club, met name in Europa. Thomas neemt dan ook afscheid door de voordeur. We wensen hem veel succes in de Bundesliga en in de rest van zijn loopbaan."

Letsch zelf is blij met de overstap, maar heeft wel een dubbel gevoel. "Aan de ene kant vind ik het jammer om de club na meer dan twee jaar te verlaten, omdat ik van elk moment genoten heb, van het begin tot het einde. Anderzijds wilde ik graag de mogelijkheid benutten om een team te coachen in de Bundesliga."

Joseph Oosting van RKC Waalwijk geldt als belangrijkste kandidaat om Letsch op te volgen in Arnhem. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie