Nieuws

'De vorm waarin Cillessen verkeert, maakt hem voor mij duidelijk nummer één'

'De vorm waarin Cillessen verkeert, maakt hem voor mij duidelijk nummer één'

22 september - 17:58
0

Als het aan oud-doelman Sander Westerveld ligt, hoeft er helemaal geen sprake te zijn van een keepersdiscussie bij het Nederlands elftal. Jasper Cillessen is in zijn ogen een zekerheidje onder de lat bij Oranje.

Louis van Gaal selecteerde Cillessen, Mark Flekken, Remko Pasveer en Andries Noppert voor deze Nations League-wedstrijden. Justin Bijlow en Kjell Scherpen mochten ook een dag komen voor een penalty-training. Tim Krul paste daar voor, waardoor hij definitief afviel voor het WK.

Volgens Westerveld is er maar een speler die onder de lat hoort te staan bij Oranje. "De vorm waarin Cillessen verkeert, met daarbij de ervaring bij het Nederlands elftal én het spelen op een WK, maakt hem voor mij duidelijk nummer één", aldus de zesvoudig Oranje-international bij ESPN.

Cillessen is volgens Westerveld momenteel 'met afstand de beste Nederlandse doelman is op dit moment'. "Ervaring in de Eredivisie is niet te vergelijken met bijvoorbeeld een halve finale tegen Argentinië. Alleen hij heeft dat. Als je ziet hoe hij nu keept dan is hij echt in topvorm. Daarbij kan hij prima meevoetballen dus hij is echt het complete plaatje."

Noppert

Westerveld verwacht dat Noppert niet mee naar Qatar zal gaan. "De bondscoach wil hem gewoon een keer zien, maar ik vraag me af of hij gaat spelen. Ik snap niet dat mensen het hebben over een mogelijke penaltykiller, want hij heeft in zijn leven slechts drie penalty's tegengekregen, waarvan hij er eentje hield. Ik denk dat er betere opties zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie