Nieuws

Nederland kan zich voor Final Four plaatsen tegen Polen: alles over Nations League

Nederland kan zich voor Final Four plaatsen tegen Polen: alles over Nations League

22-09-2022 17:00

Nederland gaat donderdagavond op bezoek Polen. In het verleden stonden beide landen al achttien keer eerder tegen over elkaar. VoetbalNieuws vertelt je alles wat je moet weten over de aanstaande wedstrijd en de huidige stand van zaken in de Nations League-poule van Oranje.

Om 20.45 uur rolt de bal in het Stadion Narodowy in Warschau voor de negentiende editie van Polen - Nederland. De balans valt positief uit voor Oranje. Acht van de achttien eerdere ontmoetingen werden winnend afgesloten, zeven keer mondde het duel uit in een remise en drie keer ging Polen met de winst aan de haal. De doelcijfers (26 om 19) zijn dan ook in het voordeel van Nederland.

De laatste keer dat Nederland ten onder ging tegen Polen was in 1979. Destijds werd er met 2-0 verloren in een kwalificatiewedstrijd voor het EK 1980. Op 11 juni van dit jaar troffen beide landen elkaar voor het laatst. Ondanks een 0-2 voorsprong wist Polen het duel niet te winnen. Dankzij doelpunten van Davy Klaassen en Denzel Dumfries hield Oranje een punt over aan de ontmoeting: 2-2. 

Richting de Final Four

Nederland is dicht bij het voor de tweede keer bereiken van de Final Four (een mini-toernooi) van de Nations League. In 2019 werd de finale verloren tegen Portugal. De groepswinnaar van alle poules (A t/m D) plaatsen zich voor de eindronde.

Om als eerste in de poule te eindigen zijn de nodige scenario's mogelijk. Als er donderdagavond wordt gewonnen bij Polen en België weet niet te winnen van Wales is de eerste plek zeker. Momenteel gaat Nederland aan de leiding in Groep D met tien punten en bedraagt de voorsprong op de Rode Duivels drie punten. Bij een nederlaag kan de ploeg van bondscoach Louis van Gaal de klus alsnog klaren in eigen huis. Zondag komt België op bezoek in de Johan Cruijff ArenA.

Het resterende programma:

Donderdag 22 september:
20.45 uur Polen - Nederland
20.45 uur België - Wales

Zondag 25 september:
20.45 uur: Nederland - België
20.45 uur: Wales - Polen

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!