Nieuws

'De Wit was dicht bij transfer naar Bundesliga, AZ wilde 8 tot 10 miljoen'

'De Wit was dicht bij transfer naar Bundesliga, AZ wilde 8 tot 10 miljoen'

22 september - 16:23 Laatste update: 16:50
0

Guido Albers is bij #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur uitvoerig ingegaan op de buitenlandse interesse in AZ-smaakmaker Dani de Wit. De belangenbehartiger van de aanvallende middenvelder denkt dat de afgelopen zomer het ideale moment was geweest om de overstap te maken naar een buitenlandse competitie. Ondanks concrete interesse kwam het niet tot een transfer.

De Wit ligt nog tot medio 2024 vast in Alkmaar. "Dit was het moment geweest", steekt Albers van wal bij #DoneDeal. "Als je hem nu ziet bij AZ, hij is weer heel sterk. Hij heeft vorig jaar een prachtig seizoen gekend, waarvan met name het eerste half jaar heel sterk was." De belangenbehartiger denkt dat De Wit een stap hogerop had kunnen zetten. "Je weet wat clubs internationaal nodig hebben. Het transferbedrag lag rond de acht tot tien miljoen."

"Die wilden dat in deze zomer niet voor hem betalen, maar ik had het hem wel gegund", vervolgt Albers. "Met een aantal clubs uit Italië en Duitsland was ik best ver." Vervolgens blijkt Union Berlin tot de serieuze opties te hebben behoord. "We waren ver met hen, maar de hoogte van het bedrag was wel dubbel. Nu zie je ze bovenaan staan in de Bundesliga en denk je wel 'fuck'."

Er wordt opgemerkt dat een transfer in de volgende zomer wanneer het contract van De Wit nog maar één jaar loopt misschien wel interessanter is. "Ja, zeker", klinkt het instemmend. "Het ligt uiteindelijk bij hem. Medespelers zijn blij om met hem te spelen in plaats van tegen hem te spelen. Wat hij neerzet qua energie is echt het moderne voetbal. Hij krijg enorm veel waardering bij AZ en ik heb een goede relatie daar. De banden zijn uitstekend. Een stap in Nederland is geen optie meer. Zijn volgende stap is het avontuur aangaan in het buitenland."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie