ADO mét Kishna onderuit bij FC Groningen, GAE wint van Dortmund O23

22-09-2022 16:04 Laatste update: 16:27

De nodige Eredivisie-clubs maken van het voetballoze weekeinde in het clubvoetbal gebruik om te oefenen tegen andere tegenstanders. Zo ook de eredivisionisten Go Ahead Eagles en FC Groningen. Beiden wonnen zij hun wedstrijden tegen respectievelijk Borussia Dortmund O23 en ADO Den Haag. Bij de Hagenaars maakte Ricardo Kishna zijn opwachting.

Borussia Dortmund O23 - Go Ahead Eagles: 2-4

De Eredivisie-laagvlieger ging op bezoek bij het beloftenelftal van BVB in Duitsland. Het vizier stond in de openingsfase nog niet bepaald op scherp voor Go Ahead Eagles, want binnen de minuut stond de openingstreffer al op het bord. Lion Semic was de doelpuntenmaker. Acht minuten later was het opnieuw raak voor de aanvaller: hij schoof de bal beheerst langs doelman Erwin Mulder.

Nog voor rust kwam de Deventer formatie terug in de wedstrijd. Gerrit Nauber kopte een corner binnen, waarna vijf minuten voor rust het duel weer in evenwicht werd getrokken. Een fraaie combinatie eindigde voor de voeten van Martijn Berden, die raak prikte. Uiteindelijk werd het duel helemaal omgedraaid. Bobby Adekanye en Isac Lidberg beslisten de wedstrijd in het voordeel van de Nederlandse ploeg: 2-4.

FC Groningen - ADO Den Haag: 3-1

In de Eredivisie kwakkelt het team van trainer Frank Wormuth. Het spel is nog niet overtuigend en de eerste zes duels onder de leiding van de Duitsers leverden de Trots van het Noorden acht punten op. Tegen ADO Den Haag werd er aan vertrouwen getankt: de Zuid-Hollanders werden met 3-1 over de knie gelegd.

Het opvallendste moment was misschien wel de rentree van Kishna bij ADO. De aanvaller is clubloos nadat hij afgelopen zomer vertrok bij de Hagenaars. In afwachting van een nieuw avontuur streek de 27-jarige buitenspeler onlangs neer bij de ploeg van trainer Dirk Kuyt om zijn conditie op peil te houden. Kishna kwam één helft in actie.