Nieuws

Manchester United schrijft dieprode jaarcijfers over afgelopen boekjaar

Manchester United schrijft dieprode jaarcijfers over afgelopen boekjaar

22 september - 15:45 Laatste update: 15:48
0

Manchester United heeft over het afgelopen boekjaar (2021/22) een nettoverlies geleden van ruim 132 miljoen euro. Door de rode cijfers steeg de totale nettoschuld met ruim 109 miljoen euro.

De totale schuld van Manchester United bedraagt inmiddels het astronomische bedrag van 588 miljoen euro. Op de clubsite wordt COVID als belangrijkste reden aangedragen voor het slechte operationele resultaat. Daarnaast blijkt uit de jaarcijfers dat de familie Glazer (de eigenaren van de club) een bedrag van 38,4 miljoen euro aan divident heeft ontvangen.

De omzet steeg desalniettemin met 18 procent naar een bedrag van 667 miljoen euro. Daarnaast valt op dat Manchester United - ondanks de matige eindklasseringen van de laatste jaren - het meeste geld uitgeeft aan salariskosten. De kostenpost groeide in één jaar tijd naar een som van 439 miljoen euro.

Reactie United

Richard Arnold, de uitvoerend directeur van Manchester United, reageert op de cijfers. "Iedereen binnen de club zit op één lijn om met een duidelijke strategie succes op het veld te combineren met een duurzaam economisch model daarbuiten te creëren", zegt hij tegen het clubkanaal. "Dit alles in het wederzijdse belang van fans, aandeelhouders en andere belanghebbenden."

"We geloven dat de bouwstenen voor toekomstig succes worden gelegd, maar we erkennen dat er dit seizoen en daarna nog veel meer voor ons te doen is. Succes zal niet van de ene op de andere dag worden bereikt. Als club gaan we vooruit, verenigd en toegewijd, om onze doelen te bereiken", aldus de bestuurder.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie