Nieuws

'UEFA-plan wordt afgeschoten: EK 2028 'gewoon' met 24 deelnemers'

'UEFA-plan wordt afgeschoten: EK 2028 'gewoon' met 24 deelnemers'

22-09-2022 15:30

De UEFA laat de plannen varen om het deelnemersveld voor het EK 2028 uit te breiden naar 32 deelnemers, meldt The Daily Mail. De Europese voetbalbond ziet af van idee, aangezien de uitzendende partijen niets zien in een dergelijk omvangrijk toernooi.

Sinds het EK in 2016 doen 24 landen mee. In de edities daarvoor was een deelnemersveld bestaande uit 16 ploegen gebruikelijk. Het plan om naar 32 deelnemers te gaan was er vooral één uit commercieel opzicht. Alhoewel de beoogde effecten niet zo gunstig blijken te zijn.

De rechthebbenden zien namelijk niets in de UEFA-plannen. Een toernooi met 32 van de 55 Europese lidstaten zal 'weinig waarde' hebben, zo stelt The Daily Mail in een analyse. Een rondvraag bij diverse mediabedrijven leert de Britse krant dat de kijkcijfers terug zullen lopen door de voorspelbaarheid van de groepen.

Alhoewel de locatie van het EK 2028 nog wereldkundig moet worden gemaakt, wijst alles erop dat het eindtoernooi wordt afgewerkt in Engeland en Ierland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!