Nieuws

Hiddink voor even terug bij Australië: 'Belangrijk dat we hebben gewonnen'

Hiddink voor even terug bij Australië: 'Belangrijk dat we hebben gewonnen'

22 september - 15:15
0

De rentree van Guus Hiddink bij het nationale elftal van Australië is succesvol verlopen. De Achterhoeker nam als assistent plaats op de bank van de Socceroos en zag de thuisploeg met 1-0 winnen van Nieuw-Zeeland.

De ontmoeting was het laatste oefenduel op eigen bodem voordat Australië deelneemt aan het WK in Qatar. Door de huidige bondscoach Graham Arnold werd Hiddink gevraagd om voor de gelegenheid plaats te nemen op de bank. "We hadden er nog wel één of twee moeten maken", zei de Nederlander na afloop tegen 10 Football. "Ook al is het maar een oefenwedstrijd, het is wel belangrijk voor het vertrouwen dat je wint. En Nieuw-Zeeland is geen slechte tegenstander."

Het lijkt bij één wedstrijd te blijven dat Hiddink bondscoach Arnold ondersteunde, alhoewel een langer dienstverband niet helemaal uitgesloten is. In 2006 was de ervaren trainer de bondscoach van Australië en wist hij zich met het land voor het eerst in 32 jaar tijd te kwalificeren voor de eindronde in Duitsland. Daar verraste Hiddink vriend en vijand door de laatste zestien te bereiken. Italië, de latere winnaar van het WK, bleek echter te sterk.

Voor het WK 2022 in Qatar is Australië ingedeeld in een groep met Frankrijk, Denemarken en Tunesië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie