Nieuws

ESPN-analisten lovend over NEC-verdediger: 'Kopsterk en gewoon erg goed'

ESPN-analisten lovend over NEC-verdediger: 'Kopsterk en gewoon erg goed'

22 september - 13:23
0

Marciano Vink en Kees Kwakman zijn erg gecharmeerd van Iván Márquez. De analisten loven de Spaanse centrumverdediger van NEC Nijmegen voornamelijk vanwege zijn kopkracht.

"Kopsterk en gewoon erg goed", steekt Vink van wal bij Voetbalpraat van ESPN. "NEC doet het ook hartstikke goed en hij is een echte leider. Dat vind ik belangrijk voor een centrale verdediger. Maar ook bij spelhervattingen voorin. Hij krijgt vijf voorzetten en zit er vijf keer bij, dat is ook een kwaliteit."

Collega-analist Kwakman deelt deze mening. "Hij heeft de meeste schotpogingen van alle NEC’ers tot nu toe. Dat zegt alleen ook iets over het aanvallende spel van de ploeg. "Weet je wat het is? Verdedigend koppen kun je redelijk vrijuit doen, maar aanvallend koppen is een heel ander verhaal", vult Vink aan. "Daar heb je echt lef voor nodig. Heel veel spitsen vinden dat moeilijk, maar bijvoorbeeld Armando Obispo (PSV, red.) is daar een goed voorbeeld van. Die valt zo’n bal echt aan. Maar deze Marquez, oprecht ijzersterk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie