Nieuws

Koeman: 'Wilde Wijnaldum halen, maar Laporta wilde meer met mij stoeien'

Koeman: 'Wilde Wijnaldum halen, maar Laporta wilde meer met mij stoeien'

22 september - 11:40
0

Ronald Koeman wilde in zijn periode als FC Barcelona-trainer Georginio Wijnaldum naar Camp Nou halen. Het uitblijven van de transfer wijt de aanstaand Oranje-bondscoach aan zijn matige relatie met president Joan Laporta.

Afgelopen zomer stond de iconische Nederlandse voetballer nog aan het roer bij FC Barcelona. Destijds had hij Wijnaldum graag als aanwinst verwelkomd bij de Blaugranas. "Ik heb natuurlijk geprobeerd om hem naar Barcelona te halen maar dat mislukte omdat de president toen meer met mij wilde stoeien dan een speler binnenhalen", zegt Koeman tegen het Algemeen Dagblad. "Die zaak kwam om die reden stil te liggen en Wijnaldum koos toen maar voor Paris Saint-Germain."

Koeman is ervan overtuigd dat Wijnaldum met groen licht van Laporta 'gewoon' voor Barcelona zou hebben gespeeld. "Ik heb een goede band met Gini." Inmiddels is de middenvelder actief op huurbasis voor AS Roma en staat hij lang buitenspel door een gebroken kuitbeen. "Ik had altijd wel contact met hem. Dan toon je interesse en wens je hem beterschap bij het herstel", zegt Koeman.

Na het WK 2022 begint de bondscoach aan zijn tweede periode als eindverantwoordelijke van Oranje. "Of de start in maart van Oranje haalbaar is? Ik weet niet hoe lang hij eruit zal zijn, maar het moet mogelijk zijn. Als hij dan weer in beeld is en gewoon speelt bij AS Roma, dan is Wijnaldum altijd een naam die bij het Nederlands elftal hoort."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie