Nieuws

Geen Noppert tegen Polen: doelman neemt plaats op tribune, Pasveer wél in selectie

Geen Noppert tegen Polen: doelman neemt plaats op tribune, Pasveer wél in selectie

22-09-2022 11:29

Andries Noppert gaat in ieder geval niet zijn debuut maken voor het Nederlands elftal tegen Polen. De sc Heerenveen-doelman ontbreekt in de 23-koppige selectie van Oranje voor het treffen in Warschau.

Daardoor kan Noppert (voorlopig) zijn debuut voor Nederland vergeten. Voor het eerst in zijn loopbaan werd de Friese goalie opgeroepen voor Oranje. Prompt overleefde hij de voorselectie - bondscoach Louis van Gaal verkoos hem boven Justin Bijlow - maar genoeg voor een plek op de bank of in de basis tegen Polen is het niet.

Op de lijst met spelers die de UEFA via de officiële kanalen heeft gepubliceerd prijken 23 namen. Daaruit valt af te leiden dat Noppert er niet bij is. Aanvankelijk deed Van Gaal een beroep op 25 spelers. AZ'er Bruno Martins Indi meldde zich echter geblesseerd af bij de 71-jarige keuzeheer.

Om 20.45 uur wordt er in Warschau afgetrapt tussen Polen en Nederland. Oranje heeft uit vier wedstrijden tien punten verzameld. Het gastland moet het doen met zes punten minder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!