Nieuws

Zaakwaarnemer vertelt: 'Overmars wilde 'De Ligt-bedrag' voor Schuurs ontvangen'

Zaakwaarnemer vertelt: 'Overmars wilde 'De Ligt-bedrag' voor Schuurs ontvangen'

22 september - 11:05 Laatste update: 11:08
0

Zaakwaarnemer George Gardi van Perr Schuurs heeft in een interview met Tuttosport een boekje opengedaan over de totstandkoming van zijn transfer naar Torino. Volgens de belangenbehartiger waren onder meer Liverpool, Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur geïnteresseerd in de diensten van de Nederlander.

Uiteindelijk viel de keuze van Schuurs op een vertrek naar de Serie A. Torino betaalde om en nabij de negen miljoen euro aan Ajax - waarvan 3,5 miljoen euro variabel - om de Limburger los te weken. In eerste instantie zag de zaakwaarnemer niets in een transfer naar de Italiaanse middenmoter voor zijn cliënt. "De eerste keer dat Torino zich meldde, leek het mij dat we voor iets ondenkbaars stonden", blikt Gardi terug bij Tuttosport. "In die tijd waren clubs van het kaliber Tottenham, Liverpool en PSG geïnteresseerd."

Vervolgens onthult de zaakwaarnemer dat voormalig directeur voetbalzaken Marc Overmars aanzienlijk hogere biedingen afsloeg. "Zijn plan was om elk voorstel een paar seizoenen lang af te wijzen en Schuurs in Nederland te laten rijpen en hem vervolgens te verkopen voor vergelijkbare bedragen als die van De Ligt (75 miljoen euro, red.)." Na het vertrek van Overmars belandde Schuurs op een zijspoor, achter Lisandro Martínez en Jurriën Timber. "Als hij speelde deed hij het altijd goed, maar zijn situatie zorgde ervoor dat hij wilde vertrekken."

'Enorme klapper voor Torino'

De voornaamste reden om voor Torino te kiezen is perspectief op speeltijd, benadrukt Gardi. Daarnaast kwam technisch directeur Davide Vagnati tot tweemaal toe naar Amsterdam om persoonlijk te onderhandelen met Schuurs. Dat maakte indruk op de jeugdinternational. "Dit is een enorme klapper voor Torino en Vagnati: het gebeurt bijna nooit dat Ajax zijn spelers voor zo'n prijs verkoopt."

Dat Schuurs zich bij Torino moet ontfermen over de erfenis van Gleison Bremer is volgens Gardi geen probleem. De Braziliaan werd in het afgelopen seizoen uitverkozen tot beste verdediger van de Serie A en verdiende daarmee een transfer naar stadsgenoot Juventus. "Schuurs komt uit een groot elftal, speelde voor 50.000 man in de competitie en de Champions League. Bremer deed er twee jaar over om zich te vestigen, Schuurs zal in kortere tijd slagen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie