Nieuws

'UEFA wil wijziging Europese Super Cup: Amerikaans team moet meedingen naar prijs'

'UEFA wil wijziging Europese Super Cup: Amerikaans team moet meedingen naar prijs'

22-09-2022 10:39

De UEFA speelt met de gedachte om de strijd om de Europese Super Cup te veranderen. Door de invoering van de Conference League ontstaan er problemen. In de zoektocht naar een oplossing is de Europese voetbalbond uitgekomen in de Verenigde Staten.

De Super Cup wordt normaal gesproken afgewerkt tussen de winnaar van de Champions League en de Europa League, maar door de introductie van de Conference League is er een ongelijk deelnemersveld ontstaan. Volgens informatie van onder meer The Telegraph en The Guardian kijkt de UEFA in Amerika rond.

Het plan is om de kampioen van de Verenigde Staten te strikken voor een Final Four toernooi. Het idee is om vanaf 2024 een minitoernooi af te werken. De wijziging zou historisch zijn: nog nooit dong een niet-Europees team mee naar een Europese prijs. Een eventuele samenwerking met de Verenigde Staten is commercieel interessant. In het verleden werd de mogelijkheid al bestudeerd om een Champions- of Europa League finale in de VS af te werken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!