Nieuws

Maduro wil niets weten van voorkeursbehandeling: 'Ajax is nou eenmaal grote naam'

Maduro wil niets weten van voorkeursbehandeling: 'Ajax is nou eenmaal grote naam'

22 september - 10:13 Laatste update: 11:43
1

Hedwiges Maduro heeft geen boodschap aan het feit dat Ajax-spelers gemiddeld genomen eerder dan collega's van Feyenoord en PSV debuteren in het Nederlands elftal. Voor de aankomende twee duels in de Nations League zijn liefst acht Ajacieden opgeroepen door Louis van Gaal.

Maduro heeft zelf een bijzonder record in handen. Na slechts drie optredens in de hoofdmacht van Ajax te hebben gespeeld achtte toenmalig bondscoach Marco van Basten in 2005 de tijd rijp voor een debuut. Er is volgens de oud-middenvelder niets van waar dat spelers van de Amsterdammers een voorkeursbehandeling genieten. "Er zijn in de tussentijd zo veel verschillende bondscoaches geweest met verschillende achtergronden", zegt Maduro bij ESPN. "Zij kijken naar kwaliteit. Van Gaal doet dat ook, want hij is een slimme coach. Die kiest gewoon voor de beste."

Dat er liefst acht Ajacieden vindt de huidige assistent-trainer van Almere City dan ook weinig verrassend. "Het is nou eenmaal zo dat Ajax- ook in het buitenland- een grote naam is. Zij hebben ook het voordeel dat ze Champions League spelen en als je het daar als speler goed doet, word je inderdaad eerder geselecteerd. Ik denk ook dat het met een structurele invulling van de jeugdopleiding te maken heeft. Bij Ajax stromen structureel veel jonge talenten door die een kans krijgen in het eerste. Dat speelt mee."

Uit data van onderzoeksbureau Opta blijkt dat een speler van Ajax gemiddeld 34,5 duel in de Eredivisie nodig heeft om te debuteren in Oranje, waar PSV'ers (85,5) en Feyenoorders (86,6) aanzienlijk meer wedstrijden nodig hebben. Donderdag wordt om 20.45 uur afgetrapt in Warschau voor het duel tussen Polen en Nederland. Remko Pasveer en Kenneth Taylor zijn de twee voetballers van Ajax die nog wachten op hun debuut voor Oranje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideoā€™s
Meer videoā€™s

Plaats een reactie