Nieuws

Saibari wint nipt met nationale ploeg van Marokko bij officieuze basisdebuut

Saibari wint nipt met nationale ploeg van Marokko bij officieuze basisdebuut

22-09-2022 08:45 Laatste update: 08:46

Ismael Saibari heeft zijn eerste minuten gemaakt bij de nationale ploeg van Marokko. Het besloten oefenduel met Madagaskar werd nipt gewonnen door De Leeuwen van de Atlas

Saibari werd deze maand opgeroepen voor Marokko O23, maar werd door de nieuwe bondscoah Walid Regragui overgeheveld naar de A-selectie. Naast het PSV-talent mochten ook de twintigjarige Benjamin Bouchouari van Saint-Étienne en de achttienjarige Bilal El Khannous van KRC Genk hun kunsten vertonen tijdens de trainingen met Hakim Ziyech en consorten.

PSV'er Saibari maakte kennelijk een goede indruk op de bondscoach, waardoor hij mocht starten in het besloten oefenduel met Madagaskar. Marokko wist de oefeninterland met 1-0 te winnen dankzij een treffer van Walid Cheddira. 

De Marokkaanse buitenspeler kon ook kiezen voor een interlandcarrière bij België. Saibari kreeg een belletje van bondscoach Roberto Martínez. "Ik vond het geweldig dat zo'n grote naam uit de voetballerij zich voor mij meldde, maar heb hem verteld dat ik voor Marokko kies. Daarop liet hij weten dat ik in de toekomst welkom blijf, als ik mijn debuut nog niet heb gemaakt", zei hij onlangs in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!