Nieuws

Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal geeft Cillessen plek onder de lat

Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal geeft Cillessen plek onder de lat

22 september - 07:44 Laatste update: 07:49
0

De kans is groot dat bondscoach Louis van Gaal met zijn sterkst mogelijke opstelling gaat proberen om een plek bij de final four in de Nations League te veroveren. Volgens de donderdageditie van het Algemeen Dagblad zal Jasper Cillessen het doel van Oranje verdedigen, terwijl onder anderen Nathan Aké en Teun Koopmeiners ook aan de aftrap verschijnen.

"Je zult de spelers zien waarvan ik denk dat ze zullen spelen op het WK", vertelde Van Gaal woensdagavond op de persconferentie. "Er zijn nog spelers bij die die plek moeten verdienen. Ook de spelers die altijd geleverd hebben, moet ook leveren bij hun club."

Vooral de plek onder de lat is de laatste tijd onderwerp van gesprek. Van Gaal selecteerden sluitposten, Cillessen, Mark Flekken, Andries Noppert en Remko Pasveer voor zijn definitieve selectie. Voor zowel Noppert als Pasveer was het de eerste keer dat ze opgeroepen werden voor de nationale ploeg. De voorkeur van de keuzeheer lijkt uit te gaan naar Cillessen, die ook tijdens het WK in 2014 het doel van Oranje verdedigde.

Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij zullen donderdagavond hoogstwaarschijnlijk vanaf de bank moeten toekijken. De verdedigers van respectievelijk Bayern München en Internazionale lijken op dit moment de concurrentiestrijd verloren te hebben van Jurriën Timber, Virgil van Dijk en Aké.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Cillessen; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; Koopmeiners, De Jong, Berghuis; Bergwijn, Depay.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie