Nieuws

Ex-Feyenoorder Dudek: 'Verwacht Szymanski zeker in de basis tegen Nederland'

Ex-Feyenoorder Dudek: 'Verwacht Szymanski zeker in de basis tegen Nederland'

22-09-2022 07:17 Laatste update: 07:51

Jerzy Dudek verwacht dat Feyenoorder Sebastian Szymanski aan de aftrap verschijnt tegen Nederland. De voormalig keeper van Feyenoord is onder de indruk van de prestaties van de Poolse middenvelder.

"Ik denk dat het een heel goede keuze is geweest van hem. Met zijn snelle en technische spel past hij heel goed bij Feyenoord en het Nederlandse voetbal. Ik hoop dat hij met Feyenoord om de titel gaat strijden en voor nieuwe Europese successen kan gaan", laat Dudek optekenen door De Telegraaf.

"Als ik naar zijn beginperiode kijk, dan vind ik dat hij zich heel snel heeft aangepast. Hij lijkt goed in zijn vel te zitten", vervolgt de ex-sluitpost van Feyenoord. "Ik heb hem deze week nog gesproken bij de nationale ploeg en hij was heel opgewekt. De bondscoach heeft hem complimenten gegeven en ik verwacht hem zeker in de basis. Het is voor hem als speler, die in Nederland actief is, natuurlijk ook een bijzondere wedstrijd."

Dudek laat zich ook positief uit over de nationale ploeg in zijn geheel. "Polen heeft het lang van een goede defensie en counters moeten hebben, maar dankzij een spits van wereldklasse als Lewandowski heeft het elftal zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een veel completer team. Er is ook veel jong talent", aldus de Pool.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!