Nieuws

Marijnissen terug in profvoetbal na paniekaanvallen: 'Wil het bespreekbaar maken'

Marijnissen terug in profvoetbal na paniekaanvallen: 'Wil het bespreekbaar maken'

21-09-2022 23:52 Laatste update: 22-09-2022 01:24
2

Thomas Marijnissen is dit seizoen bij NAC Breda weer terug in het profvoetbal. De 23-jarige aanvaller hing in een eerder stadium zijn schoenen nog aan de wilgen wegens de mentale problemen waar hij mee kampte. De in Brabant teruggekeerde speler doet zijn openhartige verhaal bij Op1.

Marijnissen nam zes jaar geleden bewust afscheid van de profsport door paniekaanvallen. "Het is belangrijk om het bespreekbaar te maken", zegt de voetballer bij Op1. "Er wordt weinig over gepraat. In de voetballerij nog minder dan in andere sporten."

Dat stigma zorgde voor extra problemen bij Marijnissen, die via Kozakken Boys deze zomer terugkeerde bij de ploeg waar hij zes jaar speelde. "We zijn met een hele selectie. Je hebt de haantjes en de jongens die wat rustiger zijn. Er zijn jongens die ertussen lopen met problemen. Ik dacht dat het oprecht niet bij mij hoorde. Het zou gek zijn. Ik dacht dat het het beste was om het weg te stoppen."

"Ik maakte mijn debuut op mijn zeventiende toen we promoveerden", blikt Marijnissen terug op zijn eerste paniekaanval. Onderweg naar het feest ging het vervolgens helemaal mis. "Ik dacht dat ik doodging. Ik kreeg druk op mijn borst en ik had het gevoel dat ik stikte. Zo is het eigenlijk begonnen en het werd sindsdien alleen maar erger."

De afgelopen vijf jaar werkte de voetballer naar eigen zeggen hard aan zijn rentree. "Deze terugkeer voelt echt als thuiskomen en ik kan niet wachten om weer op het veld te staan in het Rat Verlegh Stadion", zei hij bij zijn presentatie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!