Nieuws

Kaplan haakt af bij Jong Turkije: mogelijk zware knieblessure voor Ajacied

Kaplan haakt af bij Jong Turkije: mogelijk zware knieblessure voor Ajacied

21-09-2022 23:16 Laatste update: 23:56

Ahmetcan Kaplan heeft een scheur in zijn voorste kruisband opgelopen tijdens de training van Jong Turkije, meldt de Turkse voetbalbond (TFF) via de officiële kanalen. De verdediger raakte geblesseerd aan zijn linkerknie zonder dat daarbij een tegenstander in de buurt was.

Na uitvoerig onderzoek meldt de TFF dat Kaplan een scheur in zijn voorste kruisband heeft overgehouden aan het ongeluk. Op 19 augustus werd de komst van de talentvolle verdediger wereldkundig gemaakt door Ajax. Voor een bedrag van tien miljoen euro kwam de mandekker over van Trabzonspor naar Amsterdam.

Tot op heden wist Kaplan nog geen minuten te maken in de hoofdmacht van Ajax. Evenmin kwam hij in actie voor het beloftenelftal. "Mijn eerste doel is om hier lang te blijven", zei Kaplan bij zijn presentatie. "Ik wil mij hier bij Ajax en door de Ajax-fans in de armen laten sluiten. Ik ben me ervan bewust dat ik bij een hele grote club ben gekomen. Ik zal mijn uiterste best doen om mij zo veel mogelijk te bewijzen."

Andere berichtgeving

Volgens VoetbalPrimeur valt de schade aan de knie van Kaplan mee. Het medium stelt dat in tegenstelling tot berichtgeving in Turkse media (en de TFF) onderzoek heeft uitgewezen dat de mandekker de komende twee weken buitenspel staan. Volgende week kan Kaplan zijn rentree alweer maken op het trainingsveld, meldt VP.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!