Wedstrijdverslag

Schotland spoelt bittere smaak WK-uitschakeling weg met ruime zege op Oekraïne

Schotland spoelt bittere smaak WK-uitschakeling weg met ruime zege op Oekraïne

21-09-2022 22:54
0

Schotland heeft zich gerevancheerd voor de uitschakeling in de play-offs voor het WK tegen Oekraïne. Op Hampden Park waren de mannen van bondscoach Steve Clark heer en meester en werd er verdiend met 3-0 gewonnen.

Een kippenvelmoment vond plaats voordat de wedstrijd begonnen was. Op hartstochtelijke wijze zongen de Oekraïeners het volkslied. Het land verkeert sinds februari in oorlog met Rusland, nadat het buurland Oost-Oekraïne militair binnenviel. Het volkslied leek de bezoekers vleugels te geven, want zij schoten uit de startblokken.

Vervolgens beet Schotland meer van zich af en vielen de beste kansen voor de gastheren te noteren. Desalniettemin vielen de doelpunten niet, waardoor beide ploegen met de brilstand de kleedkamers opzochten. Na de theepauze was Schotland van meet af aan de betere ploeg en reeg het de kansen aaneen. Onder meer de lat stond de openingstreffer in de weg.

Uiteindelijk was het aanvoerder John McGinn die de 1-0 voor zijn rekening nam. Tien minuten voor tijd was het verzet van Oekraïne definitief gebroken toen Lyndon Dykes raak kopte uit een corner van invaller Ryan Fraser. Vlak voor tijd deed het duo het huzarenstukje nog eens dunnetjes over, waardoor de eindstand op 3-0 werd bepaald.

Dankzij de zege is Schotland de nieuwe koploper in League B groep A met negen punten. Oekraïne volgt op zeven punten, Ierland (vier punten) en Armenië (drie punten) zijn de overige ploegen in de groep.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie