Wedstrijdverslag

Martens scoort bij PSG-zege in voorronde CL: geslaagd debuut voor Groenen

Martens scoort bij PSG-zege in voorronde CL: geslaagd debuut voor Groenen

21-09-2022 22:30

Jackie Groenen kan met een positief gevoel terugkijken op haar debuut voor Paris Saint-Germain. Mede dankzij een doelpunt van haar Nederlandse ploeggenot Lieke Martens werd met 2-1 gewonnen in de voorronde van de Champions League tegen BK Häcken.

Eerder deze week werd de toptransfer van Groenen afgerond. De spelmaakster verliet Manchester United voor een bedrag van 150.000 euro voor een avontuur in Frankrijk. Net als Martens begon de Oranje Leeuwin in de basis bij PSG. Na een klein kwartier spelen was het laatstgenoemde die de score opende. Tien minuten later lag de gelijkmaker in het net toen Marika Bergman-Lundin doel trof.

Paris Saint-Germain was in eigen huis veel sterker dan de Zweedse formatie, maar het duurde lang voordat het veldoverwicht op het scorebord tot uitdrukking kwam. Vlak voor tijd maakte Kadidiatou Diani alsnog de winnende treffer. Daar bleef het bij in Parijs. Zodoende staat Martens na drie duels in Franse dienst op twee doelpunten.

De van FC Barcelona overgekomen aanvalster was eerder al trefzeker tijdens een competitieduel met Soyaux. Groenen werd na zeventig minuten spelen naar de kant gehaald. Volgende week woensdag wacht de return in Zweden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!