Ten Hag wil eerst vervangers Neres en Tagliafico voordat ze mogen vertrekken

Ten Hag wil eerst vervangers Neres en Tagliafico voordat ze mogen vertrekken

Op de perconferentie na Sparta-Ajax (0-1) werd Erik ten Hag gevraagd naar de eventuele plannen van Ajax in de komende transferperiode. Ajax houdt de ogen open voor 'buitenkansen' en laat David Neres en Nicolas Tagliafico niet zomaar vertrekken.

Ten Hag hoopt dat het een rustige transferperiode wordt, maar weet ook dat niet valt te voorspellen hoe het precies gaat lopen. "We willen deze selectie bij elkaar houden, maar als er wat gebeurt en er toch interesse ontstaat voor bepaalde spelers die ons willen verlaten, zullen we wellicht moeten anticiperen", zegt hij.

Vorig jaar wist Ajax in de winterperiode toe te slaan door Sébastian Haller voor een recordbedrag van 22,5 miljoen euro naar Amsterdam te halen. "We zullen altijd gaan voor buitenkansen, zie Sébastien Haller. Maar in de regel is het zo dat de buitenkansen in de winterperiode niet vaak voorkomen. In januari is het ontzettend lastig, voor beide partijen", zegt Ten Hag hierover.

Neres en Tagliafico worden beiden al langere tijd genoemd als spelers die graag een transfer zouden maken. Ten Hag maakt duidelijk dat ze niet weg kunnen gaan zonder dat er een alternatief is gevonden. "Áls we meewerken aan een vertrek van David Neres of Nicolas Tagliafico, dan hebben we een goede vervanger nodig. Is die er niet, dan moeten deze spelers naar de zomer kijken", zegt de 51-jarige Tukker. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie