Nieuws

Begeerde Van Ewijk: 'Benieuwd hoe ik me verhoud bij Ajax, PSV of Feyenoord'

Begeerde Van Ewijk: 'Benieuwd hoe ik me verhoud bij Ajax, PSV of Feyenoord'

21 september - 20:54 Laatste update: 23:35
0

De carrière van Milan van Ewijk toont tot dusver opvallend veel gelijkenissen met die van Denzel Dumfries. Drie jaar geleden speelde de rechtsback nog in de Tweede Divisie en inmiddels wordt de vleugelverdediger van sc Heerenveen gelinkt aan een transfer naar de top-drie van Nederland.

Na in 2019 door ADO Den Haag te zijn weggeplukt, durft Heerenveen het twee jaar later ook aan met Van Ewijk. De Friezen betalen zes ton aan de Residentieclub voor de talentvolle wingback en hebben daar tot op heden geen spijt van. "Ik ben benieuwd hoe ik me verhoud als ik bij Ajax, Feyenoord of PSV zou spelen", zegt Van Ewijk tegen Voetbal International. Naast de topclubs uit eigen land zou zijn naam ook hoog prijken op de verlanglijstjes van Lille OSC en het Schotse Celtic.

"Het is niet dat ik het bij SC Heerenveen nu niet goed heb, maar de afgelopen jaren heb ik me altijd zonder veel moeite aangepast aan een hoger niveau", vervolgt hij. "Ik ben heel benieuwd tot welk niveau ik dat kan blijven doen, waar mijn plafond ligt." Dumfries geldt als grote voorbeeld. "In aanvallend opzicht soms wat meer schijt hebben", denkt Van Ewijk van de Oranje-international te kunnen leren. "Vaak denk ik: Ik blijf wel achterin, speel op safe. Op zulke momenten dendert hij juist door, hij heeft echt dat lef. In dat opzicht kan het bij mij nog wel wat brutaler."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie