Reactie

Willian liet gigantisch salaris liggen bij Arsenal: 'Ik ben niet zo'

Willian liet gigantisch salaris liggen bij Arsenal: 'Ik ben niet zo'

21-09-2022 20:24
0

Willian heeft tekst en uitleg gegeven over zijn beweegredenen om bij Arsenal te vertrekken. De Braziliaanse aanvaller keerde terug naar zijn vaderland, maar is inmiddels weer actief in de Premier League bij stadsgenoot Fulham.

Ondanks een nog doorlopend contract had Willian afgelopen zomer niet veel perspectieven meer op speeltijd bij Arsenal. De buitenspeler stond voor een bedrag van 250.000 euro per week op de loonlijst bij The Gunners. Desalniettemin besloot hij te vertrekken naar Corinthians. "Elke andere speler in mijn situatie zou tot het einde van het contract zijn gebleven en het geld blijven ophalen", zegt Willian tegen The Athletic.

"Maar ik ben niet zo. Geld is niet het belangrijkste in de wereld. Ik moet me goed voelen, gemotiveerd zijn om te gaan trainen. Dat had ik daar niet, dus besloot ik te vertrekken. Corinthians was de club waar ik ben opgegroeid, dus ik was tevreden met mijn keuze", licht de international zijn besluit toe.

Aanpassingsproblemen

Na één schamel doelpunt en zes assists in 45 wedstrijden keerden de Braziliaanse fans zich tegen hem. "Het waren niet de cijfers die ik had verwacht qua goals en assists, maar ik denk nog steeds dat mijn prestaties goed waren. Ik had wat problemen met blessures en aanpassing aan een ander land."

Vervolgens werd Willian en zijn familie via social media bedreigd, waarop hij besloot terug te keren naar Engeland. Vooral over de samenwerking met zijn nieuwe teamgenoot Aleksander Mitrovic is Willian te spreken. "Hij doet me denken aan Didier Drogba en Diego Costa. Hij is sterk, hij kan de bal vasthouden, kan de ruimte aanvallen en kan zulke goals maken."

Na zeven speelrondes staat Willian met Fulham op de verdienstelijke zesde plaats in de Premier League, boven ploegen als Chelsea en Liverpool.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie