Reactie

Pierre-Emerick Aubameyang over nieuwe trainer bij Chelsea: 'Geweldig karakter'

Pierre-Emerick Aubameyang over nieuwe trainer bij Chelsea: 'Geweldig karakter'

21-09-2022 18:41

Pierre-Emerick Aubameyang kwam in de laatste week van augustus over van Barcelona om voor Chelsea te tekenen. Enkele dagen later werd Thomas Tuchel ontslagen. De spits kijkt terug op een gekke start bij de Londenaren in een officieel interview met de Engelse club.

"Het zijn een paar vreemde weken geweest voor ons allemaal, denk ik, niet alleen voor mij. Dat hoort bij het leven. Iedereen weet van de relatie die ik met Tuchel had. Het is altijd jammer als iemand de club verlaat, maar dit is voetbal. Je moet je snel kunnen aanpassen", zegt hij.

Graham Potter werd gekozen als Tuchels vervanger: "Hij is een geweldig karakter. We gaan proberen om te leren van hem. Hopelijk winnen we zo veel mogelijk", vervolgt hij. De Gabonees maakt zich in ieder geval geen zorgen over de aanpassing. "Dat gaat makkelijk zijn. De ideeën van Potter zijn heel duidelijk." 

Aubemayang is nog genoodzaakt een masker te dragen tijdens wedstrijden. De aanvaller werd in Barcelona overvallen in zijn huis en hield daar een kaakblessure aan over. "Ik ben nog niet 100 procent fit. Het is niet makkelijk om met een masker en met een blessure te spelen, maar hopelijk herstel ik snel", aldus de kersverse Chelsea-aanwinst. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!