Nieuws

'FC Barcelona en Real Madrid houden Braziliaans toptalent nauwlettend in de gaten'

'FC Barcelona en Real Madrid houden Braziliaans toptalent nauwlettend in de gaten'

21-09-2022 17:22 Laatste update: 17:43

Barcelona en Real Madrid houden Braziliaans wonderkind Vitor Roque (17) nauwlettend in de gaten, volgens Mundo Deportivo. Roque komt uit voor Athletico Paranaense en blonk recentelijk uit in de Copa Libertadores. 

In de achtste finales van het jaarlijkse voetbaltoernooi voor clubs uit Zuid-Amerika, scoorde de spits het winnende doelpunt en stuurde hij zijn club naar de kwartfinales. In de halve finales was de jongeling wederom belangrijk met een assist, waardoor Athletico Paranaense het op 29 oktober in de finale opneemt tegen Flamengo. 

In de competitie scoorde hij al vier keer in acht wedstrijden. Ook Juventus is in de race voor de Braziliaan, maar zag een bod van vijftien miljoen euro afgewezen worden. Voormalig bondscoach Luis Felipe Scolari en nu trainer van Athletico Paranaense, beschouwt hem als uniek: "Hij is nog maar zeventien, maar hij lijkt wel 22 of 23 door zijn fysieke kwaliteiten. Ook technisch en mentaal is hij heel sterk", zegt hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!