Transfernieuws

'Bochum wil haast maken; Vitesse heeft sterke positie aan onderhandelingstafel'

'Bochum wil haast maken; Vitesse heeft sterke positie aan onderhandelingstafel'

21-09-2022 16:53

Volgens De Gelderlander gaat Thomas Letsch binnen 'een aantal dagen' de overstap maken naar VfL Bochum. De Vitesse-trainer staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Bundesliga-laagvlieger. De Arnhemmers zouden echter een sterke onderhandelingspositie hebben.

VfL Bochum heeft Letsch tot droomkandidaat gebombardeerd en dat nieuws is Vitesse dan ook niet ontgaan. Dat is de voornaamste reden dat de vraagprijs van de subtopper gestegen is. Het contract van Letsch loopt nog één jaar: tot medio 2023. De 54-jarige keuzeheer zou per direct aan de slag kunnen bij Die Unabsteigbaren, nadat de club zich eerder ontdeed van trainer Thomas Reis.

Aangezien Bochum troosteloos onderaan bungelt en de clubleiding zo snel mogelijk verandering wil, moet de komst van Letsch snel worden afgerond. Dat zorgt voor een sterke positie aan de onderhandelingstafel voor Vitesse. De Duitse oefenmeester is al persoonlijk rond met de Bundesliga-club. Daarnaast moet in zijn kielzog assistent Jan Fiesser volgen naar Bochum.

Na twee topseizoenen draait Vitesse dit seizoen minder onder leiding van Letsch. De nodige sterkhouders vertrokken uit het GelreDome, waardoor de veertiende plek na het eerste blok in de Eredivisie de schrale oogst is. De Gelderlander weet dat Vitesse snel duidelijkheid wil, aangezien na de interlandbreak cruciale weken wachten. Daarin staan ontmoetingen met onder meer Fortuna Sittard, FC Emmen, Cambuur, Sparta en Go Ahead Eagles op het programma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!