Nieuws

Bullaude grote uitblinker bij winnend Feyenoord in besloten duel met FC Eindhoven

Bullaude grote uitblinker bij winnend Feyenoord in besloten duel met FC Eindhoven

21-09-2022 15:28
1

Feyenoord heeft het besloten oefenduel met FC Eindhoven van woensdagmiddag winnend afgesloten: 3-1. De Rotterdammers zegevierden onder meer dankzij een dubbelslag van nieuwkomer Ezequiel Bullaude.

Zonder de internationals trad de formatie van Arne Slot aan tegen de Keuken Kampioen Divisie-ploeg. In een eerder stadium liet de oefenmeester al doorschemeren in periodes van rust te willen oefenen tegen andere teams. Met onder meer Timon Wellenreuther, Javaîro Dilrosun en Danilo in het veld trad Feyenoord in een sterke opstelling aan.

Toch was het Eindhoven dat enigszins verrassend de leiding pakte. Daarvoor hadden de Brabanders amper twee minuten nodig: Evan Rottier werd over het hoofd gezien door de Rotterdamse defensie en kon van dichtbij raak prikken. Voor rust wist de eredivisionist het veldoverwicht nog niet in de score uit te drukken, maar daar slaagde het na de theepauze wél in.

De voltallige productie was van Zuid-Amerikaanse makelij. Eerst was het Bullaude die met zijn hoofd de gelijkmaker verzorgde, waarna Danilo uit een vrije trap de 2-1 aantekende. Het slotakkoord kwam op naam van andermaal Bullaude. De Argentijn werd weggestoken door jongeling Noah Naujoks en zorgde daarmee voor de eindstand.

Na de interlandbreak gaat Feyenoord op bezoek in Gelderland. NEC is op zondag 2 oktober de tegenstander in De Goffert. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Nijmegen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!