Nieuws

Meestervoorspeller verwacht Zuid-Amerikaanse winnaar WK 2022

Meestervoorspeller verwacht Zuid-Amerikaanse winnaar WK 2022

21-09-2022 15:15

Het is gebruikelijk dat beleggingsbanken voorafgaand aan een groot eindtoernooi zoals het WK een voorspelling doen over de latere winnaar. Joachim Klement voorspelt dat Argentinië het WK 2022 gaat winnen.

De naam van de strateeg van de bank Liberium Capital doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen, maar Klement wist op basis van zijn eigen algoritmes de afgelopen twee WK-winnaars correct te voorspellen: Duitsland in 2014 en Frankrijk in 2018. Volgens Liberium Capital zal de eindstrijd op het toernooi in Qatar op 18 december gaan tussen Argentinië en Engeland.

Het is niet geheel duidelijk hoe Klement precies tot zijn voorspellingen komt, maar hij kijkt onder meer naar de sterkte van het team en een groot aantal data die te maken hebben met het BBP per hoofd, de bevolkingsgrootte van het land en de temperatuur. Argentinië won het WK tot dusver twee keer: in 1978 en in 1986. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bloomberg Business (@bloombergbusiness)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!