PSG wint van Saint-Étienne met basisdebutant Ramos, mogelijk zware blessure Neymar

PSG wint van Saint-Étienne met basisdebutant Ramos, mogelijk zware blessure Neymar

28-11-2021 14:51 Laatste update: 28-11-2021 14:51
Ligue 1 0 Reacties

Paris Saint-Germain heeft met 1-3 gewonnen op bezoek bij AS Saint-Étienne. Sergio Ramos maakte zijn eerste speelminuten sinds 5 mei en debuteerde zodoende voor de Parijzenaren. Het uitvallen van Neymar - met een op het oog zware blessure - was een flinke smet op de zege.

De ploeg van Mauricio Pochettino leek al vroeg op voorsprong te komen dankzij een treffer van vedette Neymar, maar de VAR stak daar een stokje voor. Vervolgens was het ASSE dat de score opende. Denis Bouanga tikte binnen, nadat Gianluigi Donnarumma eerst nog reddend optrad op een inzet van Timothée Kolodziejczak. 

Saint-Étienne in de problemen 
Even later moest de thuisploeg verder met tien man verder, toen diezelfde Kolodziejczak de doorgebroken Kylian Mbappé omver schoffelde en moest inrukken met een rode kaart. Uit de vrije trap die volgde uit de overtreding, kopte Marquinhos op aangeven van Lionel Messi raak en zorgde daarmee voor de 1-1 ruststand. 

Het duurde uiteindelijk tot de 79e minuut voordat PSG de numerieke meerderheid op het veld in de score wist uit de drukken. Ángel Di María was trefzeker uit een afgemeten pass van Messi. De Argentijnse tandem zorgde zo dus voor de 1-2 voorsprong van PSG

Neymar viel in de 85e minuut uit met een op het oog zware blessure, toen hij zeer ongelukkig op zijn enkel terecht kwam na een tackle. Per brancard verliet de sterspeler van de bezoekers het veld, Eric Ebimbe was zijn vervanger. Met een hattrick aan assist had Messi een belangrijk aandeel in het slotakkoord dat door Marquinhos verzorgd werd. Een prachtige voorzet werd knap tegendraads raak gekopt door de Braziliaanse centrale verdediger.

De ploeg van Mauricio Pochettino won zo opnieuw zonder overtuigend te spelen. Desalniettemin werd, mede dankzij de rode kaart, vrij gemakkelijk gewonnen van de laagvlieger. PSG heerst in Frankrijk en staat maar liefst veertien punten voor op nummer twee OGC Nice. Saint-Éttiene bezet de één na laatste positie in de Ligue 1 met het schamele aantal van twaalf punten.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie