Nieuws

Ekkelenkamp na 'drie trainers in één jaar' op zijn plek in België: 'Goede keuze'

Ekkelenkamp na 'drie trainers in één jaar' op zijn plek in België: 'Goede keuze'

21 september - 14:16
0

Jurgen Ekkelenkamp verkoos Royal Antwerp FC afgelopen zomer op het laatste moment boven Club Brugge. Die keuze pakte goed uit voor de middenvelder, die overkwam van Hertha BSC.

Ekkelenkamp is basisspeler bij Antwerp, dat de eerste negen Jupiler Pro League-duels winnend afsloot. "Dat is sinds 1930 niet meer voorgekomen", aldus de spelverdeler tegenover De Telegraaf. "Je merkt dat de prestaties veel losmaken, bij de fans en de mensen in Antwerpen. Het wordt veel benoemd."

De jeugdexponent van Ajax beleefde een moeilijke periode in de Bundesliga. "Ik had bij Hertha drie trainers in één jaar, dan is het lastig om je plek te vinden", aldus Ekkelenkamp. Uiteindelijk kon de middenvelder naar Club Brugge en Antwerp. De keuze viel op laatstgenoemde. "Ik had een goed gevoel bij de gesprekken met Van Bommel en Marc Overmars. Ik voelde echt het vertrouwen. Van Bommel zei: ik denk dat je een hele belangrijke speler gaat worden."

Ekkelenkamp ziet het als een voordeel dat trainer Van Bommel ook een middenvelder is geweest. "Hij kan mij tips geven. Van Bommel is een trainer die heel eerlijk is, naar elke speler toe", aldus de spelverdeler, die met Vincent Janssen en Calvin Stengs nog twee landgenoten in de ploeg heeft. "Natuurlijk trek je als landgenoten wat meer met elkaar op, maar er is geen sprake van kampjes ofzo. De sfeer is heel relaxed."

De Jong Oranje-middenvelder tekende een contract tot medio 2026 bij Antwerp. Ekkelenkamp ziet zijn transfer niet per definitie als een tussenstap. "Het ging er voor mij nu vooral om om weer aan spelen toe te komen. Die keuze pakt voorlopig goed uit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie