Nieuws

Berghuis leeft op als Ajax-middenvelder: 'Vind het gaaf om te kijken naar Modric'

Berghuis leeft op als Ajax-middenvelder: 'Vind het gaaf om te kijken naar Modric'

21-09-2022 12:54

Steven Berghuis ruilde vorig jaar Feyenoord in voor een avontuur bij Ajax. Naast een ander shirt kwam de Oranje-international ook op een andere positie te spelen. Als middenvelder kan Berghuis nu ook genieten van spelers als Luka Modric en Cody Gakpo.

Berghuis speelt tegenwoordig voornamelijk op het middenveld bij Ajax. Waar de Nederlander vroeger genoot van beelden van Francesco Totti en Mesut Özil geniet hij tegenwoordig van een andere smaakmaker. "inmiddels vind ik het gaaf om naar Luka Modric te kijken. Een creatieve speler, maar vooral een middenvelder die het totale pakket beheerst. Modric ziet de oplossingen vooruit aan de bal, maar bij Real Madrid werkt hij ook keihard zónder bal", vertelt Berghuis aan het Algemeen Dagblad.

De voormalig Feyenoord-aanvoerder ziet ook in dat het verdedigende werk steeds belangrijker wordt. "Maar een creatieve speler blijft toch ook intuïtief. Je wilt vrij zijn. Er blijven altijd momenten in wedstrijden dat je denkt: als ik nu blijf staan, terwijl ik eigenlijk moet omschakelen, dan sta ik wel mooi vrij als wij de bal weer hebben." Berghuis ziet in een mede-international een voorbeeld van een speler die rendeert door het verdedigende werkt soms te laten varen. "Cody Gakpo heeft bij PSV een hoog rendement als flankaanvaller. Hij wordt soms wat meer gespaard bij het meeverdedigen. En dat is ook niet erg. Anders wordt voetbal puur wiskunde en is het niet meer leuk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!