Hake over aanvoerder Janssen: ‘Hij kan beter functioneren dan hij gedaan heeft’

Hake over aanvoerder Janssen: ‘Hij kan beter functioneren dan hij gedaan heeft’

28-11-2021 14:35 Laatste update: 28-11-2021 14:35
Eredivisie 0 Reacties

Om 14.30 uur staan nummer vijf FC Utrecht en het negen posities lager geklasseerde Heracles Almelo tegenover elkaar in de Eredivisie. Zowel René Hake van de Domstedelingen als trainer Frank Wormuth van de uitploeg stonden voorafgaand aan de wedstrijd bij ESPN voor de camera.  

René Hake reageerde op vragen van Hans Kraay junior over de positie van aanvoerder Willem Janssen. "Mike (van der Hoorn red.) is weer terug en dat geeft mij de mogelijkheid om te kiezen. Ik heb nu gekozen voor Mark (van der Maarel red.) en Mike. Janssen kan beter functioneren dan hij gedaan heeft", legde de Tukker uit.  

"Als je een keuze hebt, dan kun je die maken. In dit geval heb ik die keuze gemaakt", vervolgt de oefenmeester. Als reden voor het passeren van zijn captain voert Hake aan dat er ‘meerdere facetten’ ervoor hebben gezorgd dat de 34-jarige speler op de bank plaatsneemt, waaronder het ‘niet kort zitten bij tegengoals’.  

Zijn collega Wormuth vertelt aan Kraay jr. een camera op de reservebank te hebben gericht bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. In een eerder stadium constateerde de trainer het volgende: "De bank was niet zo emotioneel en de warming-up was niet perfect", waarop besloten werd tot deze opmerkelijke maatregel. De Duitser reageert begripvol op de vraag van de verslaggever of hij begrijpt dat niet alle wisselspelers gelukkig zijn. Daarop is het antwoord van de trainer helder: "Als iemand niet tevreden is als voetballer, kan hij ook taxirijden of andere dingen doen". 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie