Nieuws

Carrière Malacia zag er bijna anders uit: 'Toen kon en wilde ik naar Club Brugge'

Carrière Malacia zag er bijna anders uit: 'Toen kon en wilde ik naar Club Brugge'

21-09-2022 10:37

Afgelopen zomer maakte Tyrell Malacia een droomtransfer van Feyenoord naar Manchester United. De Oranje-international had al langer door dat hij toe was aan een stap hogerop en had afgelopen seizoen bijna een transfer naar de Belgische top gemaakt.

Peter Bosz wilde Malacia afgelopen transferwindow dolgraag naar Olympique Lyon halen. De transfer leek in kannen en kruiken totdat United zich meldde. In gesprek met Voetbal International vertelt de vleugelverdediger dat hij niet lang na hoefde te denken. "Mijn droom was altijd al de Premier League", begint Malacia. 'Ik heb de verhalen vooraf natuurlijk ook gehoord en gelezen. United? Misschien wel de bank. En wat voor consequenties zou het dan hebben voor het Nederlands elftal? In Engeland gold ik ook niet als de grootste aankoop. Ik heb me er niet door van de wijs laten brengen."

Afgelopen seizoen hing een transfer van Malacia al langer in de lucht, maar als het aan de Nederlander zelf had gelegen was hij al eerder uit Rotterdam vertrokken. "Vorig jaar eigenlijk al. Toen kon en wilde ik naar Club Brugge. Dat ging niet door en daar heb ik me bij neergelegd. Maar thuis zei ik wel tegen mijn familie en vrienden: 'Na dit seizoen ben ik weg bij Feyenoord.' Dan is het mooi als dat kan na een geweldig jaar."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!