Nieuws

Goed nieuws voor De Jong: 'Busquets zet zijn zinnen op nieuw avontuur'

Goed nieuws voor De Jong: 'Busquets zet zijn zinnen op nieuw avontuur'

21-09-2022 10:17 Laatste update: 10:21

Sergio Busquets is niet van plan zijn aflopende verbintenis bij FC Barcelona te verlengen. De Spaanse middenvelder ligt nog tot volgend jaar zomer vast in Catalonië, maar zou toe zijn aan een nieuw avontuur.

Busquets zou volgens SPORT door hebben dat ook hij aan het einde van zijn carrière komt aangezien hij met zijn 34 jaar niet meer de jongste is. Hoewel de Spanjaard van plan was om een nieuw contract in Barcelona te tekenen zou hij nu zijn zinnen hebben gezet op een avontuur in de MLS. Inter Miami hoopt Busquets te overtuigen. De club van David Beckham zou eind juli al de eerste contacten hebben gelegd met de entourage van de spelmaker.

Met het vertrek van Busquets komt er een plek vrij op het druk bezette middenveld van de Catalanen. Frenkie de Jong zou hier van kunnen profiteren en eindelijk op zijn favoriete positie kunnen spelen. De Nederlander maakte furore als defensieve middenvelder bij Ajax maar bij Barcelona moet de creatieve middenvelder vaak genoegen nemen met een plek centraal of aanvallend op het middenveld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!