Nieuws

'Bijzondere afspraken in Barça-contract Dembélé: afkoopsom vijftig miljoen'

'Bijzondere afspraken in Barça-contract Dembélé: afkoopsom vijftig miljoen'

21-09-2022 09:57

Ousmane Dembélé kan na dit seizoen voor vijftig miljoen euro vertrekken bij FC Barcelona. Dat meldt het Franse L’Équipe.

Barcelona en Dembélé kwamen na een heuse soap deze zomer tóch tot een akkoord over een nieuw contract voor twee seizoenen. De voorwaarden van dit contract lijken in het voordeel van de Franse aanvaller. Als een geïnteresseerde club deze zomer de afkoopsom wil betalen, gaat vijftig procent daarvan naar Dembélé en zijn belangenbehartigers. Toch is de aanvaller wel genereus geweest. Zo ontving hij heen tekenbonus, ondanks dat zijn contract was afgelopen en ging de vleugelflitser akkoord met een salarisvermindering.

Dembélé is onder trainer Xavi Hernández helemaal opgeleefd bij FC Barcelona. De aanvaller speelt veel onder de Spaanse coach en is dit seizoen in acht wedstrijden al goed voor vier assists en twee goals. Chelsea zou nog steeds geïnteresseerd zijn om Dembélé over te nemen van Barça. De afkoopsom zou geen probleem moeten vormen voor de Londenaren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!