Nieuws

Müller krijgt wind van voren: 'Hij is compleet uit vorm, eruit ermee'

Müller krijgt wind van voren: 'Hij is compleet uit vorm, eruit ermee'

21-09-2022 09:32

Als het aan Mario Basler ligt, wordt Thomas Müller de komende tijd op de bank geposteerd bij Bayern München en het Duitse nationale elftal. De oud-international van Duitsland, vindt dat de spelverdeler niet meer in het elftal past.

"Een Müller die compleet uit vorm is, eruit ermee", aldus Basler bij Sport1. "Müller is in topwedstrijden gewoon niet meer wie hij geweest is. Dat heb je de laatste weken ook wel bij Bayern München gezien." Basler kwam van 1996 tot 1999 voor Der Rekordmeister uit en speelde bovendien dertig interlands voor Duitsland.

Bij Duitsland horen er hele andere spelers op het veld te staan, vindt Basler. Volgens hem zijn Jamal Musiala, Leroy Sané, Kai Havertz, Serge Gnabry en Ilkay Gundögan veel beter dan Müller. "Gundögan is zelfs een klasse beter dan hij. En geef Gnabry ook eens een keer een kans in plaats van altijd maar die jongens die al twintig jaar lang bij Bayern spelen."

Bayern München is momenteel totaal uit vorm. Het team van Julian Nagelsmann verloor afgelopen zaterdag bij FC Augsburg en speelde daarvoor driemaal gelijk in de Bundesliga. In de Champions League gaat het wél goed: daar won Bayern van zowel FC Barcelona als Internazionale.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!