Nieuws

Schreuder lyrisch over Ajacied: Ik vind het een geweldige speler om te zien

Schreuder lyrisch over Ajacied: "Ik vind het een geweldige speler om te zien"

21-09-2022 09:16

Alfred Schreuder is lyrisch over Ajax-middenvelder Kenneth Taylor. De jeugdexponent van de Amsterdammers veroverde dit seizoen een basisplaats bij de club en inmiddels lonkt zelfs een debuut bij Oranje.

"Ik vind het een geweldige speler om te zien", aldus Schreuder tegenover Voetbal International. "Tweebenig, beweegt heel goed, hij ziet het spel goed, kan versnellen, maakt goals. Zijn agressiviteit zonder bal wordt beter, dat is nog wel een verbeterpunt. Dat zijn mijn indrukken, maar dat hadden we vorig seizoen aan het einde ook allemaal al kunnen zien."

Schreuder had Taylor al langer in het vizier. De trainer bekeek Taylor meermaals in de jeugd. "Hij was toen al een heel goede speler, die liet zien veel kwaliteiten te hebben. Hij had denk ik alleen de pech dat Ryan Gravenberch op zijn positie speelde, dat is ook een uitstekende speler."

Later probeerde de coach hem naar zijn vorige club te halen. "Het klopt dat ik destijds in hem een versterking voor Club Brugge zag", bekent Schreuder. "Kenneth kon naar meerdere clubs maar hij wilde maar bij één club spelen en dat was Ajax. Dat siert hem ook. Hij is een jeugdproduct en wil absoluut hier slagen. Daar is hij goed mee bezig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!