Nieuws

Memphis en Frenkie 'echte vrienden': Natuurlijk hebben we het daarover gehad''

Memphis en Frenkie 'echte vrienden': "Natuurlijk hebben we het daarover gehad''

21-09-2022 08:16

Memphis Depay en Frenkie de Jong beleefden een roerige transferzomer, maar bleven allebei uiteindelijk bij FC Barcelona. Eerstgenoemde geeft tegenover het Algemeen Dagblad aan dat de twee veel steun aan elkaar hadden.

Barcelona zette deze zomer alles op alles om meer financiële ruimte te creëren voor aankopen. Zowel Memphis als De Jong werden richting de uitgang geduwd. "Natuurlijk hebben we het daarover gehad, Frenkie is in de afgelopen anderhalf jaar echt een vriend geworden", aldus Memphis tegenover het AD. "We eten geregeld samen, komen bij elkaar thuis, gaan soms leuke dingen doen. We weten alles van elkaar. Natuurlijk heb je het dan ook over elkaars situatie bij de club."

Memphis en De Jong bleven uiteindelijk allebei bij Barcelona. De geruchten en ontwikkelingen konden de twee af en toe niet bijhouden afgelopen zomer. "Als speler weet je ook niet precies wat er allemaal speelt bij een club. Barcelona is een bedrijf, ja, zoals elke club dat is. De cijfers zijn belangrijk, de belangen zijn gewoon groot, als speler ga je daar niet over."

"Sommige dingen lazen wij ook maar gewoon in de media", vertelt Memphis."Je weet niet altijd precies wat waar is, en wat niet. Wat ik wel weet, is dat ik altijd keurig betaald werd. Ja, Frenkie ook", lacht de aanvaller. "Althans, hij heeft een mooi huis, een mooie auto, dus dat zal allemaal wel in orde zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!