Nieuws

Brobbey blijft hopen op WK: 'Ontzettend jammer dat ik niet bij Oranje zit'

Brobbey blijft hopen op WK: 'Ontzettend jammer dat ik niet bij Oranje zit'

21 september - 07:40
1

Brian Brobbey heeft nog altijd goede hoop op deelname aan het WK 2022 in Qatar. De spits viel af bij het grote Oranje, nadat hij ook zijn basisplaats bij Ajax al verloren was.

De definitieve Oranje-selectie kreeg Brobbey niet van Louis van Gaal te horen. "Ik las het op internet", aldus de jeugdexponent van Ajax tegenover De Telegraaf. De spits weet dat zelfs voor de functie 'breekijzer' de concurrentie groot is bij het Nederlands Elftal. "Vincent Janssen kan óók over de grond, hoor. Vind ik ook een goede speler. Hij scoort nu veel in België."

Brobbey gaat alles op alles zetten om in november alsnog met Oranje naar het WK te gaan. "Ik moet bij Ajax en Jong Oranje mijn best blijven doen en vol gas geven. Het is ontzettend jammer dat ik niet bij Oranje zit, maar als ik hard werk en ga leveren zoals de bondscoach het noemt, dan komt het goed. Er zijn ook jongens die niet veel spelen, maar wel bij Oranje zitten. Het ligt er denk ik niet aan dat ik weinig speel, misschien vindt hij gewoon wel dat ik te weinig heb geleverd."

De aanvaller heeft veel contact met technisch manager Klaas-Jan Huntelaar over de bepaalde aspecten van het spits zijn. Brobbey is in ieder geval blij dat 'broertjes' Kenneth Taylor en Jurriën Timber wel bij Oranje zitten. De spits zal ze aanmoedigen. "Voor Taylor en Jurriën Timber klap ik donderdag wel even mijn laptop open."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie